Раді пропонують розглянути суперечку навколо Укрзалізниці на комітеті

Раді пропонують розглянути суперечку навколо Укрзалізниці на комітеті

Укрінформ
Перший заступник голови комітету ВР з питань транспорту Ігор Васюник вважає за необхідне винести на комітет звіт Міністерства інфраструктури і керівника "Укрзалізниці" щодо конфлікту навколо проведення реформ у галузі.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Як перший заступник голови транспортного комітету у ВРУ вважаю необхідним, щоб транспортний комітет розглянув комплексний звіт міністерства, звіт керівника "Укрзалізниці", щоб правоохоронні органи прозвітували (чи надавали їм факти про корупцію і які результати їх розгляду?)", - написав Васюник.

Таким чином, вважає депутат, буде зрозуміло "де проведення реформ, а де профанація реформ та пустий піар".

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Кабінет міністрів затвердив зміни до статуту ПАТ "Укрзалізниця". Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що це рішення спрямоване на виведення УЗ з-під підпорядкування Міністерства інфраструктури.

Натомість глава Мінінфраструктури Володимир Омелян заявив про намір наполягати на перегляді рішення Кабміну у зв'язку з порушенням Регламенту під час його прийняття. Крім того, Омелян не виключив, що може з цього питання звернутися до суду.

25 січня на засіданні уряду Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав передати до Національного антикорупційного бюро України факти зловживання та неефективного управління, виявлені на ПАТ "Укрзалізниця". Так він відреагував на критику з боку Омеляна на адресу польського реформатора Войцеха Бальчуна на чолі УЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-