Уряд планує розвивати експорт електроенергії - Гройсман

Уряд планує розвивати експорт електроенергії - Гройсман

Фото
Укрінформ
Україна має розвивати експорт електроенергії та продавати вироблену електроенергію за кордон, що сприятиме розвитку економіки і забезпеченню енергетичної незалежності.

 Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив журналістам під час поїздки до відокремленого підрозділу «Хмельницька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», повідомляє Урядовий портал.

"Наше завдання як країни бути експортером електроенергії. Ми маємо продавати вироблену в Україні електроенергію і отримувати за це в Україну більше валюти, що буде позитивно впливати на економіку нашої держави", - cказав Гройсман.

Фото: Анастасія Сироткіна.

У цьому контексті розвиток атомної енергетики має ключове значення, зауважив він.

Прем’єр-міністр переконаний, що протягом 8 місяців уряд зміг здійснити правильні кроки щодо стабілізації роботи атомної енергетики країни. Сьогодні ДП НАЕК «Енергоатом» вийшов на високі потужності вироблення електроенергії. Також було забезпечено планові ремонти необхідних блоків у визначені часові терміни.

Атомну енергетику країни треба розвивати за умови підтримки абсолютної безпеки, зауважив Прем'єр-міністр.

"Українська атомна енергетика є абсолютно безпечною, і немає жодних сьогодні ризиків щодо роботи системи, - наголосив Гройсман. - Ми наростили вагу виробництва електроенергії "Енергоатомом" і будемо все робити для того, щоб  далі система працювала прогресивно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-