Нафта дорожчає на зниженні долара

Нафта дорожчає на зниженні долара

Укрінформ
Ціни на нафту ростуть в четвер завдяки послаблення долара, проте підйом обмежений через великий обсяг поставок і запасів, попри зусилля членів ОПЕК і країн поза картелем знизити обсяги видобування для підтримки ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,85% - до 55,55 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,85% - до 53,20 долара за барель.

Здешевлення долара до світових валют пов'язано з побоюваннями інвесторів з приводу політики протекціонізму і обмеження міграції президента США Дональда Трампа. В середу Трамп оголосив, що міністерство внутрішньої безпеки США негайно почне будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Індекс долара (курс долара до корзини валют шести країн - основних торговельних партнерів США) знизився на 0,05%, до 99,88 пункту.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 20 січня, виросли на 2,8 мільйона барелів, або на 0,6% - до 488,3 мільйонів барелів. Аналітики вважали, що запаси виросли на 2,815 мільйона барелів, або на 0,58%, до 488,315 мільйонів барелів. Видобивання нафти в США за тиждень виросла на 0,19%, або на 17 тисяч барелів на добу, до 8,961 мільйонів барелів на добу. Зростання запасів і видобування в США протидіють зусиллям ОПЕК та інших виробників скоротити поставки на 1,8 мільйона барелів на день протягом першої половини 2017 року, зазначає агентство Рейтер.

За станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,32 долара за барель, що на 24 центи вище за рівень закриття торгів ($55,08).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-