Уряд затвердив порядок використання державних коштів для НСТУ

Уряд затвердив порядок використання державних коштів для НСТУ

Укрінформ
Уряд своєю постановою затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Про це повідомляє у середу Урядовий портал.

"Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держкомтелерадіо. Відповідно до Порядку, бюджетні кошти спрямовуються на безповоротній основі для надання фінансової підтримки НСТУ, зокрема на оплату праці та нарахування на заробітну плату, на трансляцію теле- та радіопрограм, на придбання предметів, матеріалів і послуг для виробництва теле- та радіопрограм, відрядження тощо", - йдеться у повідомленні.

Водночас не допускається спрямування бюджетних коштів на придбання товарів, виконання робіт, надання послуг, які безпосередньо не пов’язані з виконанням НСТУ основної діяльності; оплату посередницьких послуг; трансляцію теле- та радіопрограм, реклами, оголошень, які вироблені на замовлення фізичних та юридичних осіб, а також теле- та радіопрограм, розповсюдження яких заборонено законодавством.

Розподіл бюджетних коштів здійснюється Держкомтелерадіо відповідно до поданих НСТУ обгрунтувань потреби в коштах і детальних розрахунків витрат. Постановою передбачено, що НСТУ використовує бюджетні кошти відповідно до плану, погодженого з Держкомтелерадіо, і щоквартально подає відомству інформацію про їх використання.

"Постанова створить необхідні передумови для реалізації заходів з фінансової підтримки ПАТ НСТУ, що, в свою чергу, дасть йому можливість виконувати свої завдання, передбачені законодавством України", - зазначається також у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ "НСТУ" зареєстроване 19 січня, його статут було затверджено на засіданні уряду 28 грудня 2016 року. 100 відсотків компанії належить державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-