Нацбанк узгодив правила

Нацбанк узгодив правила "Платисервісу"

Укрінформ
Національний банк України узгодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "Платисервіс" та видав платіжній організації цієї системи ТОВ "Платисервіс" (м. Київ) свідоцтво від 24 січня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Відомості про "Платисервіс" унесено до Реєстру платіжних систем. Згідно з правилами "Платисервіс", учасниками платіжної системи можуть бути банки України та небанківські фінансові установи, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків та які на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам платіжної системи "Платисервіс" щодо переказу коштів за допомогою цієї системи", - йдеться у повідомленні.

В НБУ зазначають, що розрахунковим банком платіжної системи є ПАТ "Акордбанк". Платіжна система "Платисервіс" створена для здійснення переказів готівки та безготівкових переказів у національній валюті від фізичних осіб на користь фізичних та юридичних осіб у межах України. 

Також Національним банком України узгоджені зміни до правил платіжної системи "Правекс-Телеграф" (свідоцтво від 24 січня 2017 року № 26/1), платіжною організацією якої є ПАТ КБ "Правекс-банк".

Зміни до Правил внесені у зв'язку із: запровадженням транскордонної діяльності (перекази за межі України в іноземній валюті, участь у платіжній системі учасників-нерезидентів); здійсненням переказів на території України за допомогою платіжних пристроїв; зміною найменування платіжної системи на TELEGRAF. Станом на 20.01.2017 до внутрішньодержавної платіжної системи "Правекс-Телеграф" приєднано 4 учасники, якими є банки. За обсягами здійснених переказів у ІІІ кварталі 2016 року частка ринку платіжної системи "Правекс-Телеграф" становить 3% (серед платіжних систем, створених резидентами). 

Усього Національний банк України зареєстрував 22 міжнародні та внутрішньодержавні платіжні системи, створені резидентами, із яких 8 платіжних систем, створених банками України, та 14 - небанківськими установами України. Перелік усіх платіжних систем, відомості про які внесено до Реєстру платіжних систем, розміщено на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-