Нафта Brent подешевшала до $55,45

Нафта Brent подешевшала до $55,45

Укрінформ
Ціни на нафту показують незначну негативну динаміку в понеділок на тлі опублікованих у п'ятницю даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про збільшення числа бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,07% - до 55,45 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,15% - до 53,14 долара за барель.

За підсумками робочого тижня, що закінчився 20 січня, число бурових установок у США зросло на 35 штук, або на 5,3%, до 694 одиниць. У річному виразі показник зріс на 57 штук, або на 8,9%. Кількість нафтових бурових установок збільшилася на 29 одиниць, або на 5,55%, до 551 штуки. Кількість газодобувних установок зросла на шість одиниць, або на 4,41%, і становить 142 штуки. Це найвищий показник за майже чотири роки.

"З урахуванням того, що кількість нафтових бурових установок залишатиметься на нинішніх рівнях, ми оцінюємо, що видобуток нафти у США зросте на 315 тисяч барелів за день з четвертого кварталу 2016 року по четвертий квартал 2017 року на сланцевих родовищах Eagle FordF, Bakken і Niobrara", - наводить газета The Wall Street Journal думку неназваних аналітиків Goldman Sachs.

Стримали здешевлення нафти зроблені у неділю заяви міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха про те, що він очікує досягнення в лютому 100% виконання усіма країнами домовленостей про скорочення видобутку нафти в лютому. Фаліх також додав, що в січні-лютому королівство планує зберегти свій видобуток нафти на рівні трохи менше 10 мільйонів барелів за добу.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,42 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,54 долара за барель, що на 5 центів вище за рівень закриття торгів ($55, 49).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-