Кутовий розповів про знакову зустріч на

Кутовий розповів про знакову зустріч на "Зеленому Тижні"

Укрінформ
Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий прибув у четвер до Берліна для участі в заходах у рамках сільськогосподарської виставки "Зелений Тиждень".

На її полях заплановані важливі двосторонні зустрічі, розповів глава Мінагропроду в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу в Німеччині.

"Це дуже відома, ефективна виставка. Але для мене перший і головний пріоритет – двосторонні зустрічі і налагодження відносин з нашими партнерами", – зазначив міністр.

Результатом таких зустрічей, за його словами, хотілося б мати посилення експортних позицій України, відкриття нових ринків, усунення перешкод там, де вони виникають.

Уже в четвер запланована зустріч з міністром продовольства і сільського господарства Німеччини Крістіаном Шмідтом, яку Кутовий для себе особисто вважає "знаковою", враховуючи, що Німеччина – один із ключових гравців у ЄС.

Того ж дня мають відбутися переговори з міністром сільського господарства і добробуту фермерів Республіки Індія Шрі Радга Мохан Сінгхом. "Треба пам'ятати, що Індія – покупець номер один у нашій структурі експорту, наш потужний партнер", - зауважив Кутовий.

Крім того, заплановано низку інших зустрічей та участь у IX Берлінській конференції міністрів "Сільське господарство і вода - ключ до забезпечення світу продовольством".

Найбільша в Європі сільськогосподарська виставка "Зелений тиждень" (Gruene Woche) пройде з 20 по 29 січня. Цього року на ній представлені 1650 експонентів з 66 країн.

Офіційного українського стенду на виставці немає.

Повний текст інтерв'ю пізніше читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-