Ціни на нафту зростають на тлі послаблення долара

Ціни на нафту зростають на тлі послаблення долара

Укрінформ
Ціни на нафту зросли на ранкових торгах у середу на тлі послаблення долара, але подальше зростання стримало прогноз зростання видобутку в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,36 відсотка до $55,67 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI піднялися на 0,36 відсотка - до $52,67 за барель.

На стороні нафти послаблення долара, індекс якого знизився практично до мінімуму шести тижнів після коментарів обраного президента США Дональда Трампа про надмірну міцність американської валюти.

"Зараз основна увага прикута до двох-трьох речей; важливу роль гратиме об'єм видобутку нафти в США, враховуючи її різке зростання. Також у фокусі - будь-які новини про наслідування нафтового пакту членами ОПЕК", - сказав Рік Спунер з CMC Markets.

Підтримку котируванням зробили і заяви ряду виробників, в тому числі лідера ОПЕК Саудівської Аравії, про намір понизити виробництво у рамках глобальної угоди.

Члени Організації стран-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держави, що не входять до картелю, раніше уклали першу угоду з 2001 року про спільне скорочення видобутку на близько 1,8 мільйона барелів на добу заради підтримки цін на сировину. Воно офіційно вступило в силу 1 січня.

На думку аналітиків BMI Research, об'єм експортних поставок нафти з країн-учасниць угоди набагато краще відображає ефект від угоди для ринку. У BMI Research вважають, що добувачі навряд чи захочуть жертвувати доходами від експорту сировини, тому шукатимуть способи обмежити споживання нафти для внутрішніх потреб.

Подальше зростання котирувань стримало прогноз зростання видобутку в США. Уряд США повідомив напередодні, що чекає збільшення виробництва нафти до 9 мільйонів барелів на добу.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,65 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,49 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($55,47).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-