Золото

Золото "зростає" на очікуванні промови Мей та інавгурації Трампа

Укрінформ
Ціна золота зростає в понеділок на тлі зростання попиту на безпечні активи: інвестори очікують на промову британського прем'єра Терези Мей з приводу виходу країни з ЄС у вівторок та інавгурації обраного президента США Дональда Трампа в п'ятницю.

Про це повідомляють Ведомости.

Сьогодні золото торгувалося по $1.203,4 за тройську унцію порівняно з $1.197,26 за унцію при закритті торгів у п'ятницю, а під час торгів дорожчало до $1.207,86, максимуму з 23 листопада.

Ф'ючерси на золото в США подорожчали на $7,1 до $1.203,3 за унцію.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей у вівторок виступить з промовою, в якій, як передбачається, розкриє докладний план виходу з Євросоюзу.

Деякі британські газети в неділю опублікували статті, нібито Мей оголосить про готовність вийти з Євросоюзу за так званим "жорстким сценарієм", який передбачає вихід країни з єдиного європейського ринку. Геополітична нестабільність стимулює попит на безпечні активи, до яких належать дорогоцінні метали.

Крім того, інвестори очікують на інавгурацію Трампа, яка відбудеться 20 січня. Трейдери побоюються, що економічна політика Трампа буде не такою сприятливою по відношенню до бізнесу, як очікувалося раніше, що також підтримує ціни на золото.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-