НБУ визнав одну з причин

НБУ визнав одну з причин "долара по 30", але не сказав, як виправлятиме - нардеп

Укрінформ
Національний банк України визнав, що однією з причин падіння гривні до 30 грн за долар стало зниження виручки експортерів. Проте не прозвучало відповіді, як виправити ситуацію, що склалася.

Про це голова Комітету Верховної Ради з промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк написав у своєму Фейсбуці.  

"Долар під 30. Нацбанк визнає однією з причин падіння курсу гривні зниження виручки експортерів. Теж мені Америку відкрили, бандерлоги! Ви скажіть як виправляти будете?!? Знову душити економіку інфляційним таргетуванням? Знову виступати проти створення українського експортно-кредитного агентства? Знову встановлювати штучні обмеження для інвесторів та експортерів? Знову набирати закордонні "стабілізаційні" кредити? Це вірний шлях до зубожіння населення та згодом до дефолту країни", - акцентував депутат.

Він зазначив, що не розуміє логіки Нацбанку, який сподівається при від'ємному сальдо торговельного балансу підтримувати національну валюту за рахунок кредитів МВФ і сподіватися на позитивний розвиток ситуації.

"Як можна при десятирічному від'ємному сальдо торговельного балансу від 2-3 до 14-15 млрд дол. США на рік, при нинішніх золотовалютних резервах 15 млрд дол. США і негативних трендах реального сектору намагатись штучно підтримувати національну валюту за рахунок кредитів МВФ і сподіватись на щось добре", - наголосив Галасюк.

Він також підкреслив, що подібна політика є замкнутим ланцюгом, який з кожним стрибком долара веде до подальшого погіршення економічної ситуації в країні.

"Кожний стрибок долара робить біднішими 90% українців і підвищує бюджетні видатки на обслуговування держборгу", - зазначив голова Комітету ВР з промислової політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-