Україна зацікавлена у поновленні поставок електроенергії у Молдову - Гройсман

Україна зацікавлена у поновленні поставок електроенергії у Молдову - Гройсман

Укрінформ
Україна зацікавлена у поновленні поставок електроенергії на молдавський ринок.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у телефонній розмові з молдавським колегою Павлом Філіпом, під час якої глави урядів обговорили актуальні питання співробітництва країн, повідомляє Урядовий портал

"Окремо Володимир Гройсман зауважив зацікавленість України у відновленні поставок електроенергії на ринок Молдови та готовність взяти участь у відповідному тендері", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба уряду, Гройсман привітав рішення уряду Молдови скасувати обмежувальні заходи на українську м'ясо-молочну продукцію у 2017 році.

Він також підтвердив запрошення Прем'єр-міністру Молдови взяти участь у зустрічі глав урядів країн-членів ГУАМ та бізнес-форумі у її рамках, які планується провести в Києві.

Гройсман також запропонував провести перше з 2011 року засідання Міжурядової комісії України та Молдови в квітні - травні цього року в нашій державі. Він також позитивно оцінив результати зустрічі співголів цієї комісії  - першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва і віце-прем’єр-міністра економіки Молдови Октавіана Калмика, яка відбулася у листопаді 2016 року в Кишиневі.

Серед інших питань порядку денного двосторонніх відносин прем'єр-міністри обговорили, зокрема, так звані пакетні домовленості щодо Дністровського комплексного гідровузла. У цьому контексті глава українського уряду запропонував доручити відповідним міністерствам і відомствам провести протягом лютого цього року переговори для вироблення остаточних рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-