Коболєв розповів, скільки газу українці спожили у січні

Коболєв розповів, скільки газу українці спожили у січні

Укрінформ
Хоча цьогоріч січень видався холоднішим за торішній, максимальне споживання газу у цьому місяці є навіть меншим.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на нараді у Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, у якій узяли участь також віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє Урядовий портал.

За словами Коболєва, ситуація щодо забезпечення газом є стабільною. Він підкреслив, що максимальне споживання газу у січні, що є холоднішим порівняно з минулим роком, було меншим. На думку керівника НАК, це свідчить про позитивні наслідки заходів з енергоефективності та політики уряду щодо зменшення споживання газу у побуті.

За його інформацією, у підземних сховищах є більше 11 млрд кубічних метрів газу. Очікується, що на кінець лютого - початок березня Україна вийде на 8 млрд кубічних метрів газу, що приблизно дорівнює показнику у березні 2014 року.

Коболєв також зауважив, що у 2016 році вдалося збільшити видобуток українського газу. Планується, що у 2017 році збільшення сягне від 500 млн кубічних метрів.

У цьому контексті Прем'єр-міністр зауважив, що до 2020 року Україна має забезпечити енергетичну незалежність.

"Ми маємо повністю себе забезпечити власним газом. Крапка. Це дасть можливість розвитку національної економіки і забезпечити пониження ціни на енергоресурс в середньостроковій перспективі. Наше завдання - менше споживати при кращій якості і більше добувати власних енергоресурсів", - наголосив він.

Глава уряду також закликав пришвидшити роботу над реформою НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-