Київ і Варшава планують спільні аукціони з продажу української електрики в РП

Київ і Варшава планують спільні аукціони з продажу української електрики в РП

Укрінформ
ДП "Укренерго" обговорило з представниками польського системного оператора енергосистеми – PSE. S.A. проведення спільних аукціонів з продажу української електроенергії польським споживачам.

Робоча зустріч відбулася за ініціативи "Укренерго", повідомляє сайт української енргопостачальної компанії.

"Порушувалось питання організації проведення спільних аукціонів, зокрема, по пропускній спроможності міждержавної лінії електропередачі 220 кВ Добротвір-Замость. Наразі Укренерго розробляє детальний план заходів для проведення таких аукціонів", - йдеться у повідомленні.

Директор з комунікацій та міжнародного співробітництва "Укренерго" Михайло Бно-Айріян наголосив, що це сприятиме роботі з підвищення стійкості та надійності енергосистеми України, а згодом – дозволить успішно реалізувати проект інтеграції об'єднаної енергосистеми України до мережі континентальної Європи (ENTSO-E).

Представники системного оператора Польщі PSE S.A. у свою чергу наголосили на важливості отримання послуги з постачання електричної енергії в рамках надання аварійної допомоги з України до Республіки Польща, яка неодноразово надавалась польській стороні під час пікових навантажень, зокрема, в літній період.

Сторони обговорили можливі рішення розрахунків за таку послугу.

Учасники робочої зустрічі також обговорили пропозиції стосовно внесення змін та доповнення до експлуатаційної угоди та договору щодо синхронної роботи й обліку польського блоку регулювання. Зокрема, дійшли згоди про необхідність визначення шляхів відновлення як польської, так і української електромережі у випадку особливих системних аварій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-