S&P знизило рейтинг ПриватБанку до

S&P знизило рейтинг ПриватБанку до "вибіркового дефолту"

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинг "ПриватБанку" з рівня "R" (під наглядом регулюючого органу) до "SD" (вибірковий дефолт).

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-реліз агентства.

У документі згадується, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у грудні 2016 року ввів тимчасову адміністрацію у банку, здійснивши конвертацію єврооблігацій в капітал.

"Ми розглядаємо конвертацію боргу в капітал як вибірковий дефолт за зобов’язаннями банку, бо, як ми розуміємо, тримачі облігацій не отримають виплат у рамках цієї операції. Ми оцінюємо цю ситуацію як вибірковий, а не загальний дефолт, оскільки щодо інших зобов'язань "ПриватБанку" наразі не було оголошено дефолту", – йдеться в повідомленні агентства.

Експерти S&P зазначили, що перегляд рейтингу "ПриватБанку" можливий після отримання достатніх для оцінки кредитоспроможності банку даних.

18 грудня минулого року уряд ухвалив рішення про націоналізацію "ПриватБанку". Незабаром після цього S&P знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги банку до рівня "R" (під наглядом регулюючого органу).

Згідно з умовами націоналізації, єврооблігації "ПриватБанку" підлягали процедурі bail-in (конвертації боргу кредиторів у капітал). Національний банк України розглядає їх як зобов'язання, пов’язані з колишніми власниками банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-