Brent подорожчав до $53,74

Brent подорожчав до $53,74

Укрінформ
Ціни на нафту вернули позитивну динаміку під час вранішніх торгів у середу завдяки повідомленням про скорочення поставок Саудівською Аравією, але подальше зростання стримали відсутність деталей і ознаки нарощування виробництва іншими видобувачами.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Березневі ф'ючерси на нафту Brent виросли на 0,19 відсотка до $53,74 за баррель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $50,97, на 0,3 відсотка вище за попереднє закриття.

За словами трейдерів, нафтові котирування підтримали повідомлення про те, що саудівська державна нафтокомпанія Saudi Aramco попередила клієнтів в Азії про невелике скорочення поставок в лютому.

Але чи наслідують приклад Ер-Ріяда інші члени картеля, включаючи Ірак, досі не зрозуміло.

Так, другий за величиною виробник ОПЕК Ірак планує збільшити експорт сировини через порт Басри до рекордної позначки 3,641 мільйона баррелів за добу в лютому, сказали трейдери.

Водночас Росія, що не входить до ОПЕК і приєдналася до пакту нафтокартеля, на початку січня скоротила видобуток сировини порівняно з груднем приблизно на 100.000 баррелів за добу. Примітно, що зниження виробництва співпало з різким похолоданням в Росії, у тому числі у Західному Сибіру – її нафтовій житниці.

Організація країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держави, що не входять у картель, раніше уклали першу угоду з 2001 року про спільне скорочення видобутку. Угода офіційно набрала чинності 1 січня.

Проте сумніви в тому, що виробники зменшать видобуток до рівнів, необхідних для відновлення балансу на світовому ринку, зберігаються.

"Трейдерів, як і раніше, непокоїть зростання запасів у США і готовність членів ОПЕК дотримуватися умов пакту про скорочення видобутку", – сказали аналітики ANZ.

Запаси нафти у США збільшилися на 1,5 мільйона баррелів до 484,3 мільйона за тиждень, що завершився 6 січня, тоді як аналітики передбачали, що вони зростуть на 1,2 мільйона баррелів.

Статистика Управління енергетичної інформації (EIA) вийде в середу. Напередодні EIA повідомило, що видобуток нафти у США зросте в річному вираженні на 110.000 баррелів за добу до 9 мільйонів баррелів за добу 2017 року.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 53,83 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 53,64 долара за баррель, така сама ціна зафіксована на закритті торгів ($53,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-