Виробництво молока для дитячого харчування збільшилось на 52%

Виробництво молока для дитячого харчування збільшилось на 52%

Укрінформ
За 11 місяців 2016 року виробництво молока та вершків для дитячого харчування зросло на 52%, порівнюючи з відповідним періодом 2015 року.

Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, зростання відбулося за рахунок популяризації виробництва дитячого харчування та розробки законопроекту «Про дитяче харчування».

«З метою спрощення умов провадження підприємницької діяльності у сфері виробництва дитячого харчування Мінагрополітики в 2016 році було розроблено, забезпечено супровід в Кабінеті міністрів законопроекту «Про дитяче харчування». Спрощені умови жодним чином не призведуть до погіршення якості продукції, оскільки законопроект повністю приведений у відповідність до законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів», - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Нагадаємо, законопроектом пропонується скасувати застарілі норми, якими встановлено обов’язковість отримання статусу спеціальної сировинної зони виробниками сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого харчування.

Всього в Україні функціонує 13 підприємств, які виробляють дитяче харчування. З них лише три (Яготинське для дітей, Вімм-біль-данн та Данон) мають відокремлені потужності для виробництва саме дитячого харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-