На 180 тисячах підприємств України середня зарплата менша за 3200 - Насіров

На 180 тисячах підприємств України середня зарплата менша за 3200 - Насіров

Укрінформ
В Україні на сьогодні середню заробітну плату своїм працівникам менше за 3200 грн виплачують 180 тисяч компаній.

Про це голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров сказав під час селекторної наради щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

«Якщо подивитися, з огляду на те, що ми вже зробили підвищення мінімальної зарплати, то маємо такі цифри. В Україні 180 тисяч компаній, які виплачують наразі середню зарплату менше, ніж 3200 грн. Тобто, це той фронт роботи, на якому нам треба буде попрацювати, починаючи з січня наступного року», - додав Насіров.

За його словами, у Львівській області наразі це 10 тисяч компаній, у Одеській - майже 13 тисяч і в Харківській  - майже 14 тисяч компаній, «з якими треба буде разом вирішувати це питання».

«Конкретні списки компаній ми будемо наводити щомісяця, треба буде збирати людей в регіонах. На деякі з цих засідань я навіть пропоную пану Павлу Розенку (віце-прем'єр-міністр України. - Ред.) і пану Андрію Реві (міністр соцполітики. - Ред.) поїхати разом. Потрібно показати на конкретних прикладах, яка була ситуація і якою ми її бачимо разом, як її треба виправляти. Якщо треба буде допомога тим підприємствам - ми готові слухати і чути, готові допомагати», - наголосив Насіров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-