На Придніпровській залізниці виявили 700 тисяч розтрати

На Придніпровській залізниці виявили 700 тисяч розтрати

Укрінформ
Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати 700 тис. грн держпідприємства «Придніпровська залізниця». У скоєнні злочину підозрюються керівник структурного підрозділу ДП і директор компанії-підрядника.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 

«Слідством встановлено, що керівник одного зі структурних підрозділів ДП «Придніпровська залізниця» з метою розтрати коштів держпідприємства на користь третіх осіб вступив у попередню змову з директором підприємства-підрядника, що виконував будівельні роботи, і шляхом внесення в офіційні документи свідомо неправдивих даних завищив вартість і обсяги виконаних робіт на суму близько 700 тис. грн», - зазначається в повідомленні.

На сьогодні ці дії кваліфіковані як скоєння злочину, передбаченого ч.5 ст.191 і ч.1 ст.366 КК України - «Привласнення, розтрата майна у особливо великих розмірах» і «Службова підробка».

Керівникові структурного підрозділу ДП «Придніпровська залізниця» і директорові фірми-підрядника пред'явлено підозри у скоєнні злочину. До суду спрямовано клопотання про обрання обом фігурантам кримінального провадження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Проводиться розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-