Кабмін визначив чотири основні напрями роботи в галузі АПК на 2017 рік

Кабмін визначив чотири основні напрями роботи в галузі АПК на 2017 рік

Укрінформ
Кабінет міністрів визначив чотири основні напрями роботи сільськогосподарської галузі на 2017 рік - земельна реформа, програми підтримки АПК, безпека харчових продуктів та розвиток органічного ринку.

Про це за підсумками засідання Кабміну написав у Фейсбуці міністр агропромислового комплексу Тарас Кутовий.

"Останнє в 2016 році засідання Кабміну. У підсумковій доповіді Володимир Гройсман наголосив, що розвиток агропромислового комплексу - один із пріоритетів на 2017 рік, і визначив кілька основних напрямків роботи галузі", - зазначив Кутовий.

Так, за словами Кутового, першим пріоритетним напрямом на наступний рік визначено земельну реформу, яка має бути завершена до 2020 року.

"Проект, що задовольнить інтереси наших громадян і держави. Ми повинні побудувати систему відносин, яка зніме всі популістські питання і дасть українським громадянам можливість розпоряджатися своїм майном", - зазначив Кутовий.

Другий напрям, за словами міністра, полягає в стимулюванні розвитку АПК через програми підтримки.

"У новому році ми вже сформували грунт для підтримки тваринництва, садівництва і сільгоспмашинобудування. Дотації мають піти на створення нових робочих місць, доданої вартості, інфраструктурні проекти і переробку", - зазначив Кутовий.

Третім пріоритетним напрямком визначено безпеку харчових продуктів та оновлення системи контролю якості.

"Кожен українець має бути повністю впевнений у продукції, яку він купує на ринку чи в магазині. Це позитивно вплине і на наш експортний потенціал", - заявив Кутовий.

Четвертим пріоритетним напрямом на 2017 рік визначено розвиток органічного ринку.

"Потенціал наших земель і іноземного попиту для такої продукції великий і тільки зростає", - наголосив міністр.

За словами Кутового, Міністерство аграрної політики та продовольства України продовжує також працювати над великою приватизаційною справою, яку запустили цього року.

"Сподіваюсь, що народні депутати зрозуміють її важливість, і нам вдасться завершити почате", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-