Зубко назвав 2017-й ключовим у реформі децентралізації

Зубко назвав 2017-й ключовим у реформі децентралізації

Укрінформ
Наступний рік є ключовим у проведенні реформи децентралізації не лише у сфері фінансів, а й в інших галузях життя населення.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на прес-конференції в Укрінформі.

«2017 рік - це питання секторальної децентралізації, тому що вже ми маємо показувати реформи в галузі освіти, охорони здоров'я, соціальних послуг, надання адміністративних послуг безпосередньо в об'єднаних територіальних громадах. Реформи мусять спускатися на землю, реформи мають дійти до кожної української родини», - зазначив він.

Крім того, він підкреслив, що наступний рік також є ключовим як із погляду об'єднання громад, так і з погляду вже перших результатів. За його словами, ці результати відчуватимуть не тільки мешканці об'єднаних територіальних громад, а й усі українці, «тому що точки зростання малого і середнього бізнесу починаються саме з об'єднаних територіальних громад».

Водночас Зубко підкреслив, що наразі проекти в рамках реформи децентралізації реалізуються не локально у якійсь окремій області, а фактично покривають усю країну.

«Якщо подивимося на карту України, на кожну область, то в кожній області є такі точки зростання, точки зростання об'єднаних територіальних громад, і це відчувається не тільки за проектаим, а й за місцевими бюджетами», - зауважив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-