Ринок нафти «притих» через різдвяні свята

Ринок нафти «притих» через різдвяні свята

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок демонструють різноспрямовану динаміку, обсяг торгів залишається низьким у зв'язку з святкуванням у світі католицького Різдва.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,18% - до 55,80 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,08% - до 53,06 долара за барель.

У понеділок через різдвяні свята багато торговельних майданчиків, у тому числі ринок нафти, були закриті. У вівторок активність інвесторів залишається слабкою. Біржі Австралії, Гонконгу, Великої Британії не працюють другу сесію поспіль.

Водночас наближається дата початку виконання країнами ОПЕК та іншими нафтовидобувними державами угоди щодо обмеження видобутку нафти. Це підтримує позитивний настрій на ринку.

"Дата початку скорочення виробництва наближається, але з-за того, що зараз ми чуємо мало новин про виробників (нафти - ред.), ринок застряг на місці", - сказав агентству Рейтер старший економіст Mitsubishi UFJ Research and Consulting Томомичи Акута (Tomomichi Akuta).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,91 долара за барель, що на 1 цент вище рівня закриття торгів ($55,90).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-