Підприємство-виробник електроенергії ухилилося від сплати податків на 35 млн

Підприємство-виробник електроенергії ухилилося від сплати податків на 35 млн

Укрінформ
Співробітники податкової міліції Офісу великих платників домоглися відшкодування до бюджету понад 35 мільйонів гривень, завданих підприємством, яке займається виробництвом електроенергії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник глави Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"У ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу, було встановлено, що посадові особи запорізького підприємства, яке займається виробництвом електроенергії, з метою мінімізації податкових зобов'язань відбили в податковому обліку операції з придбання обладнання у ряду фіктивних підприємств. Окрім того, зловмисники безпідставно завищили податковий кредит і валові витрати при покупці турбогенераторного обладнання та замовленні проектних робіт", - повідомив Білан.

Такі дії дозволили керівникам підприємства ухилитися від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток в загальній сумі майже 262 млн грн.

В результаті вжитих співробітниками заходів до державного бюджету вже надійшло три платежі, якими до бюджету відшкодовано понад 35,3 мільйона гривень. Відшкодування триватиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-