Депутати пропонують привести вітчизняний фондовий ринок до європейських правил

Депутати пропонують привести вітчизняний фондовий ринок до європейських правил

Укрінформ
У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який удосконалить законодавче поле у сфері фінансових послуг, корпоративного управління та діяльності компаній відповідно до законодавства Європейського Союзу.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів та розширення можливостей для залучення капіталу)» (реєстраційний номер №5592). Документ приводить чинне законодавство України до законодавства Європейського Союзу у сфері фінансових послуг, корпоративного управління та діяльності компаній", - йдеться у повідомленні.

Загалом зміни правового поля спрямовані на удосконалення порядку емісії цінних паперів, вимог до змісту проспекту та процесу його оприлюднення, удосконалення системи розкриття інформації на фондовому ринку, створення альтернативного фондового торговельного майданчика та впорядкування діяльності з надання інформаційних  послуг на фондовому ринку з урахуванням норм Директиви MiFID II, а також удосконалення корпоративного управління в акціонерних товариствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-