Через зарплатні борги арештували рахунки

Через зарплатні борги арештували рахунки "Азовмашу"

Укрінформ
Рахунки маріупольського заводу ПАТ "Азовмаш" заарештували через борги по зарплаті.

Про це під час сесії міськради розповів керівник Маріупольської місцевої прокуратури №1 Олександр Кіор, передає Depo.Донбас.

"На даний час накладено арешт на рахунки підприємства. Заборонені усі операції, окрім виплати заробітної плати співробітникам та оплати обов'язкових платежів", - розповів Кіор.

За його словами, керівнику ПАТ "Азовмаш" Тарасу Поліщуку повідомлено про підозру.

Він також зазначив, що з невиплатою зарплати стикнулись і робітники ПрАТ "Старокримський кар'єр".

"Вони не отримували грошей протягом двох років. Після втручання прокуратури керівництво виплатило заробітну плату на суму майже 1 мільйон гривень", - сказав Кіор.

Нагадаємо, критична ситуація на підприємстві триває з 2015 року. Борги по зарплаті становлять понад 133 млн гривень.

На початку березня поточного року в господарський суд Києва надійшла заява про початок банкрутства заводу.

Його борги на початок 2015 року сягали 6,3 млрд грн, в тому числі за банківськими кредитами - понад 4,2 млрд грн. У своєму нинішньому фінансовому становищі компанія не в змозі погасити ці вимоги, і останні кілька років вона займалася переговорами про реструктуризацію боргових зобов'язань.

Також повідомлялося, що ініціатором банкрутства "Азовмашу" стали вже згадана "АзовЕлектроСталь" і "Азовська сталеплавильна компанія", що знаходяться під контролем бенефіціара групи Світлани Савчук та її зятя Тараса Поліщука.

За даними ЗМІ, 23 лютого поточного року акціонер, який володіє контрольними пакетами машинобудівних підприємств, що входять до групи "Азовмаш", заявив про створення нової керуючої компанії - корпоративного центру "Азовмаш Груп".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-