Ціни на нафту знижуються на тлі фіксації прибутку трейдерами

Ціни на нафту знижуються на тлі фіксації прибутку трейдерами

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися на малоактивних передсвяткових торгах в п'ятницю, розгубивши частину набраної за підсумками попередньої сесії переваги, на тлі фіксації прибутку трейдерами.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,40 відсотка до $54,83 за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на на 0,49% до відмітки $52,69.

В четвер "чорне золото" дорожчало завдяки здешевленню долара на тлі слабкої статистики із США по ринку праці і доходам і витратам споживачів. 

Об'єм торгів на ринку нафти невеликий напередодні свят, але загальні настрої інвесторів залишаються позитивними, пише газета The Wall Street Journal. Це пов'язано з очікуваннями зменшення пропозиції нафти у світі у зв'язку з домовленостями країн, що входять і не входять до ОПЕК, зі скорочення видобутку "чорного золота".

"Ми віримо, що ... ребалансировка (на ринку - ред.) нафти відбувається, і ціни підвищаться до 60 доларів за барель в 2017 році", - наводить газета думку аналітика OCBC Bank Барнабаса Гана (Barnabas Gan).

Стримали здешевлення нафти дані про те, що імпорт нафти до Китаю виріс в листопаді на 18% в річному вираженні, до 32,35 мільйона тонн або 7,9 мільйона барелів на день, пише газета. При цьому імпорт нафти з Росії збільшився в річному вираженні на 18%, до 4,6 мільйона тонн, а з Саудівської Аравії - на 29%, до 4,71 мільйона тонн.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,84 долара за барель, що на 21 цент нижче рівня закриття торгів ($55,05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-