Бюджетний комітет Ради отримав нові повноваження

Бюджетний комітет Ради отримав нові повноваження

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань бюджету отримав низку нових повноважень за результатами голосування в другому читанні законопроекту 5131 про внесення змін до Бюджетного Кодексу України.

Зокрема, лише за погодженням з цим Комітетом Кабінет міністрів зможе здійснювати розподіл резерву медичної та освітньої субвенцій та визначати напрями використання таких коштів.

Зазначається, що члени Бюджетного комітету також матимуть безпосередній вплив на те, чи потраплять ті чи інші програми до переліку проектів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, адже народні депутати саме з цього Комітету складатимуть не менше половини складу комісії, що здійснюватиме такий відбір.

Якщо законопроект 5131 буде підписано Президентом України, члени комітету вирішуватимуть також, якому саме розпоряднику бюджетних коштів передаватимуть призначення на реалізацію інвестиційних програм за кошт Державного бюджету у випадку, якщо попередній розпорядник порушив строки розроблення або реалізації державного інвестиційного проекту.

Слід зазначити, що й до ухвалення законопроекту 5131 Комітет Верховної Ради України з питань бюджету мав істотні повноваження не лише на етапі підготовки та ухвалення проекту бюджету та змін до нього, а й у період його виконання. Зокрема, статтею 23 Бюджетного Кодексу України визначено, що передача бюджетних призначень між розпорядниками бюджетних коштів в обумовлених цією статтею випадках здійснюється лише за погодженням із цим Комітетом, як і перерозподіл коштів між бюджетними програмами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-