Нафта дорожчає на даних API про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на даних API про скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в середу підвищуються на даних Американського інституту нафти (API) про різке зниження запасів "чорного золота" у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,27% - до 55,50 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,34% - 53,48 долара за барель.

За даними API, запаси нафти знизилися на 4,1 мільйона барелів за тиждень, що завершився 16 грудня, пише газета The Wall Street Journal. Запаси бензину зменшилися на 2 мільйони барелів, а дистилятів - на 1,5 мільйона.

Опитані газетою аналітики очікували скорочення запасів нафти лише на 2,3 мільйона барелів, зростання запасів бензину на 1,1 мільйона барелів, а також зменшення запасів дистилятів на 900 тисяч барелів.

Пізніше, у середу, стануть відомі також дані про комерційні запаси нафти у США (виключаючи стратегічний резерв) від міненерго країни за тиждень, що завершився 16 грудня. Опитані агентством Рейтер аналітики очікують, що цей показник скоротився на 2,515 мільйона барелів, або на 0,52%, до 480,69 мільйона барелів нафти.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 55,77 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 55,52 долара за барель, що на 17 центів вище від рівня закриття торгів ($55,35).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-