Рада ухвалила закон щодо направлення рентної плати за надра до місцевих бюджетів

Рада ухвалила закон щодо направлення рентної плати за надра до місцевих бюджетів

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон №3038 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо впорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 259 нардепів.

Зокрема, законопроектом пропонується визначити, що до доходів загального фонду Держбюджету України зараховується 94 відсотки рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату.

Голова підкомітету з питань бюджетної політики та удосконалення положень Бюджетного кодексу України Комітету Верховної Ради з питань бюджету нардеп Костянтин Іщейкін зазначив, що законом пропонується встановити, що до доходів обласних та районних бюджетів надходять 2% такої рентної плати; 3% до бюджетів об'єднаних територіальних громад та міст обласного значення і 1% до бюджетів міст районного значення сіл та селищ з метою стимулювання до об'єднання територіальних громад.

Він додав, що цей закон вступить в дію з 1 січня 2018 року.

Крім того, за його словами, у складі доходів Держбюджету в повному обсязі залишиться рентна плата за користування надрами в межах континентального шлейфу та виключної морської економічної зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-