Комітет Ради підтримує законопроект про

Комітет Ради підтримує законопроект про "прозорий" Нацбанк

Укрінформ
Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект №5257 про посилення прозорості роботи і відповідальності перед суспільством НБУ.

Відповідне рішення підтримало 5 нардепів, 1 утримався та 1 проти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроект стосується "прозорості" діяльності НБУ та запровадження відповідальності голови НБУ та заступників за результати діяльності Нацбанку.

У пояснювальній записці йдеться про те, що діяльність НБУ в сфері банківського регулювання і нагляду залишається непрозорою та закритою для громадськості і учасників ринку.

Зазначається, що масове оголошення банків неплатоспроможними призвело до катастрофічного падіння рівня довіри до банківської системи. Довіра до банківської системи та рівень кредитування економіки досягли найнижчих показників з часу проголошення незалежності України.

Законопроект підготовлено з метою підвищення відповідальності НБУ за свої рішення, створення умов для дотримання ним законодавчо регламентованого порядку роботи, забезпечення прозорості та прогнозованості прийняття рішень в сфері банківського регулювання та нагляду, підпорядкування цих рішень загальним інтересам держави та розвитку економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-