Ціни на нафту знову падають

Ціни на нафту знову падають

Укрінформ
Ціни на нафту впали у вівторок, оскільки інвестори фіксують прибуток після нещодавнього посилення, викликаного планами ОПЕК і виробників, що не входять в неї, зменшити обсяг виробництва нафти майже на 1,8 млн баррелів на день, а також стежать за американськими виробниками сланцевої нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,22% - до 54,80 долара за баррель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,34% - 52,88 долара за баррель.

Вчора ціни на нафту впали, оскільки обсяг видобутку нафти у США має зрости через те, що американські енергетичні компанії минулого тижня продовжили збільшувати кількість бурових установок. Обсяг бурової активності у США зростає вже сьомий місяць підряд і зріс достатньо, щоб компенсувати зниження обсягу видобутку, яке запланували ОПЕК, Росія та інші виробники на початок наступного року.

«Передбачуване збільшення обсягу видобутку у США... компенсує істотну частку запланованого ОПЕК скорочення обсягу видобутку, особливо тому, що ми не думаємо, що вона буде у довгостроковій перспективі жорстко дотримуватися угоди, — заявив Джим Ріттербуш, президент компанії Чикаго Ritterbusch & Associates, яка займається консультуванням в енергетичному секторі, у розсиланні інвесторам. — Хоча спочатку країни ОПЕК можуть повністю дотримуватися умови угоди, ми здивуємося, якщо до кінця першого кварталу рівень дотримання буде вищий за 60%, а американські виробники сланцевої нафти тим часом відреагують на підвищення цін».

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,91 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 55,03 долара за баррель, що на 11 центів вище від рівня закриття торгів  ($54,92).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-