Експерт каже, що

Експерт каже, що "Приват24" не належав банку і держава його не отримала

Укрінформ
ПриватБанк найближчим часом не вдасться продати жодному ринковому покупцеві, адже державі дісталися активи, які нічого не вартують.

Про це на прес-конференції повідомила заступник директора Центру економічної стратегії Марія Репко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз можливість виставлення банку на торги для ринкових покупців виглядає настільки малореалістично, наскільки це взагалі можливо. Держава з активів отримала кредити пов'язаним особам. Чи вони будуть обслуговуватися, чи по них платитимуться відсотки, це залежить тільки від власника», - сказала Репко.

За її словами, держава не отримала вартісних активів, кредити є недорозрахованими.

«Чогось, що там можна купити, просто немає. Я не бачу жодного сценарію продажу, принаймні, зараз. Держава тим, що входить у капітал, просто рятує фінансову систему, а також компанії, що користуються ПриватБанком», - зазначила експерт.

Вона відзначила, що Національний банк оцінює термін, за який можна було б позбутися великої частки кредитів пов'язаним особам, у три роки.

«Це може слугувати орієнтиром. Але чи буде це так у випадку ПриватБанку? Хочу наголосити, що "приват24", інші класні речі, не належали банку. Держава їх не отримала», - прокоментувала Репко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-