Мінфін: хакерські атаки не завдали непоправних втрат

Мінфін: хакерські атаки не завдали непоправних втрат

Укрінформ
У Міністерстві фінансів запевняють, що не мають непоправних втрат інформації внаслідок хакерських атак на їх сайт, що були здійснені ще на початку грудня, однак вважають, що правоохоронні органи мають з'ясувати хто стоїть за цими атаками.

Про це на круглому столі заявила заступник міністра Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З'ясувати хто за цим стоїть - це завдання наших правоохоронних органів, які активно над цим працюють. Не дивлячись на те, що це відбулося в найбільш чутливий для нас момент, а саме під час бюджетного процесу, ми повністю все відновили. У нас немає непоправних втрат інформації",- сказала Маркарова.

Вона зазначила, що у Мінфіна, звісно, є якісь системні втрати, але це нічого суттєвого, чого він не міг покращити. Разом з донорами, за словами Маркарової, у тому числі й міжнародними, ведеться робота щодо поновлення і виправлення тих ситуацій, які сталися.

Як повідомлялося, на початку грудня Міністерство фінансів і Держказначейство пережили масштабну хакерську атаку. В результаті дій кіберзлочинців протягом двох днів була заблокована вся фінансова система країни: бізнес не міг платити податки, а органи казначейства мали проблеми з повноцінним виконанням платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-