Brent торгується на рівні $54,12

Brent торгується на рівні $54,12

Укрінформ
Ціни на нафту повернули позитивну динаміку в ході ранкових торгів у п'ятницю після того, як Кувейт оголосив про скорочення поставок, що перевищили очікування, у рамках глобальної угоди про зниження обсягів виробництва.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,44 відсотка до $54,26 за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,53% - до $51,17.

Організація країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держави, що не входять у нафтокартель, на вихідних уклали першу угоду з 2001 року про спільне скорочення видобутку після майже року переговорів. Угода, що має відновити баланс на світовому ринку і підтримати ціни на сировину, набуває чинності з 1 січня.

Кувейт, що входить в ОПЕК, ще у вівторок попередив клієнтів про скорочення поставок, починаючи з січня наступного року у рамках зобов'язань зі зниження видобутку.

Зростанню цін сприяло рішення Кувейтської нафтової корпорації (KPC) скоротити поставки нафти у США і Європу у більшому обсязі, ніж планувалося спочатку, повідомили трейдери в п'ятницю, зазначивши, що точна цифра не відома.

Аналітики також зазначили, що важливу роль зіграло бажання виробників, які не входять в ОПЕК, приєднатися до угоди про скорочення видобутку нафти.

"Рішення одинадцяти держав, які не входять в ОПЕК, підтримати рішення нафтокартелю про скорочення видобутку може встановити нижню межу ціни нафти Brent у районі $50 за барель", - сказали аналітики Jefferies.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 54,12 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,20 долара за барель, що на 18 центів вище рівня закриття торгів ($54,02).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-