Коболєв наполягає на звільненні керівника Укртрансгазу

Коболєв наполягає на звільненні керівника Укртрансгазу

Укрінформ
Керівництво НАК "Нафтогаз України" наполягає на звільненні президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва, однак рішення тимчасово призупинене, поки питання опрацьовується урядом.

Про це на прес-конференції заявив курівник НАК Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується звільнення Ігоря Прокопіва, це рішення дійсно пропонувалося і пропонується керівництвом "Нафтогаз України". Наразі це рішення було призупинено у рамках дискусії", - сказав голова Коболєв.

За його словами, питання вивчає робоча група під керівництвом віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

"Результатом роботи робочої групи під керівництвом Кістіона має стати новий статут, а також висновки з того конфлікту, що робити далі", - зазначив глава НАК.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку наказом від 7 вересня одноосібно внесло зміни до статуту "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазу" в частині зміни правління і наглядової ради УТГ, а також затвердження його фінплану та інвестпрограми.

Віце-прем'єр Володимир Кістіон, що очолив робочу групу з питань реформування "Нафтогазу", заявив, що рішення МЕРТ було ухвалене у рамках процедури анбандлінгу - тобто, відділення від НАК функцій з транспортування та зберігання газу.

"Нафтогаз", у свою чергу, заявив, що виведення "Укртрансгазу" в підпорядкування МЕРТ не є анбандлінгом та загрожує судовим процесам у Стокгольмському арбітражі проти російського "Газпрому".

Рішення про перепідпорядкування ПАТ "Укртрансгаз" і відділення його від НАК "Нафтогаз України" було призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-