Коболєв не бачить економічного сенсу в передачі ОПЗ групі Нафтогазу

Коболєв не бачить економічного сенсу в передачі ОПЗ групі Нафтогазу

Укрінформ
Передача ПАТ "Одеський припортовий завод" в управління НАК "Нафтогаз України" або ПАТ "Укргазвидобування" є економічно недоцільним.

Про це на прес-конференції сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується передачі ОПЗ "Укргазвидобування" УГВ чи "Нафтогазу" – ми не бачимо у цьому економічного сенсу. Щонайменше, нам його ніхто не продемонстрував. Якщо мета цієї ідеї – подальше використання газу нашої групи та подальші нерозрахунки, то відповідь "ні", ми категорично проти", - підкреслив Коболєв.

За його словами, з керівництвом заводу та Фондом держмайна ведуться переговори щодо механізму погашення боргу за газ, який на кінець поточного року сягне 1,5 млрд грн.

"Графіки його погашення ми не розуміємо", - додав Коболєв.

Крім того, у "Нафтогазі" заявляють що з початку накладення урядом зобов’язання щодо безперервного постачання газу цьому заводу "ОПЗ спромігся перерахувати аж 5 млн грн".

"Ми декілька разів зверталися до заводу з проханням хоча б пояснити, що відбувається з тими грошима, які вони отримують від продажу добрива, поки що відповіді не отримали", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, глава ФДМ Ігор Білоус заявив, що ОПЗ після провалу приватизаційного конкурсу може бути зупинений або переданий в управління компанії з ресурсом газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-