На Тернопільщині відкрили завод-виробник комплектуючих для Volkswagen

На Тернопільщині відкрили завод-виробник комплектуючих для Volkswagen

Укрінформ
У місті Чортків на Тернопільщині розпочало роботу підприємство "СЕ Борднетце-Україна", що займається виробництвом кабельно-провідникової продукції для концерну Volkswagen.

Участь у відкритті першої черги підприємства взяв Президент України Петро Порошенко, який виступив перед працівниками в рамках робочої поїздки до Тернопільської області, повідомляє прес-служба глави держави.

"Замість того, щоб брати кредити, які треба повертати, потрібно залучати інвестиції, які створюють нові робочі місця, дають податки, нові технології. Відкриття цього виробництва є запорукою і ознакою успіху України", - наголосив Президент.

За його словами, відкриття нового заводу, де об'єднались потенціали українських виробників, німецьких та японських інвесторів є яскравим прикладом взаємовигідної співпраці з іноземними партнерами, а також свідченням сприятливого ділового клімату на Тернопільщині.

Порошенко особливо підкреслив, що принциповим є розвиток підприємств в таких містечках, як Чортків, та назвав цей приклад продовженням політики децентралізації, яка дозволяє місцевим громадам отримувати значну частину коштів для власних потреб та розвиватися громадам.

Президент також зазначив, що чортківська філія заводу "Борднетце-Україна" - це 500 нових робочих місць. Влітку наступного року планується завершити другу чергу та ввести в експлуатацію виробництво електронного та електричного устаткування для автотранспортних засобів. Це забезпечить робочими місцями ще півтори тисячі жителів Тернопільщини.

"СЕ Борднетце-Україна" - міжнародна компанія, заснована фірмою "Сумітомо Електрик Борднетце" у 2006 році.  Підприємство є системним розробником і постачальником продукції для моделей автомобілів Audi, Volkswagen, Skoda и Seat. Група компаній представлена заводами і представництвами, які розташовані у різних країнах світу з понад 10 тисячами працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-