Президент: Завдання 2016 року - зростання економіки

Президент: Завдання 2016 року - зростання економіки

Укрінформ
Завданням 2016 року, на відміну від двох попередніх, було забезпечення зростання економіки.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко на відкритті першої черги підприємства ТОВ "СЕ Борднетце-Україна" у місті Чортків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо в 2014 році завдання стояло - зберегти державу від російської агресії, зупинити ворога... Якщо в 2015 році було завдання створити власні Збройні сили, і держава мала віддати всі можливості, щоб у нас була своя, сильна, професійна, патріотична українська армія і Збройні сили, здатні захистити нашу волю, свободу, демократію, нашу незалежність... То в 2016 р. стояло завдання забезпечити підняття економіки", - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що 14 кварталів поспіль, починаючи ще з 2012 року, українська економіка падала. В цьому році було поставлене чітке завдання - "забезпечити перші паростки економічного зростання". Наразі в Україні поповнюються золотовалютні резерви, зупинено інфляцію, зростає кількість робочих місць, підкреслив глава держави.

При цьому, наголосив він, треба не брати кредити, які доведеться віддавати, а залучати іноземні інвестиції, які забезпечують створення нових робочих місці, надходження податків, розвиток нових технологій і новий рівень розвитку держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-