Нафта Brent тримається на рівні $55, 5

Нафта Brent тримається на рівні $55, 5

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні у вівторок завдяки зростанню попиту в Азії і ознакам того, що глобальна угода зі скорочення видобутку втілюється в життя.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent опустилася на 0,29 відсотка до $55, 53 за барель. Вартість січневих ф'ючерсів на марку WTI опустилася на 0,32% - до 52,66 долара за барель.

Угода, покликана відновити баланс на світовому ринку і підтримати ціни на сировину, набуває чинності з 1 січня.

"Ринок надає велике значення коментарям країн-членів ОПЕК і тих, що не входять в нафтокартель держав і вірить, що узгоджене скорочення (виробництва) буде реалізовано", - сказав головний аналітик CMC Markets Майкл Маккарті.

При цьому він додав, що ціни "дуже швидко почнуть знижуватися, якщо ринок відчує, що (нафтодобувачі) не дотримуватимуться умов угоди".

Аналітики BMI вважають, що укладання глобального нафтового пакту підштовхне ціну нафти сорту Brent вище $60 за барель.

Видобуток нафти в Китаї в листопаді скоротився на 9 відсотків в річному порівнянні до 3,915 мільйонів барелів на добу, показали дані Національного бюро статистики у вівторок. У жовтні середньодобовий видобуток в жовтні впав до мінімуму більш ніж за сім років і склав 3,78 мільйона барелів на добу.

"Зниження видобутку нафти... і нарощування стратегічних резервів в Китаї підтверджують нашу думку в тому, що Пекін збільшуватиме імпорт сировини в найближчі квартали", - сказали аналітики BMI.

В Індії - другому за величиною імпортерові нафти - попит на сировину в листопаді виріс на 12,1 відсотка в річному порівнянні до 16,64 мільйонів барелів на добу. 

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,70 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,44 долара за барель, що на 25 центів нижче рівня закриття торгів ($55, 69).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-