ДФС розраховує на спільний митний контроль ще у 8 пунктах пропуску

ДФС розраховує на спільний митний контроль ще у 8 пунктах пропуску

Укрінформ
Державна фіскальна служба розраховує на запровадження спільного прикордонного та митного контролю у 8 пунктах пропуску, зокрема з Польщею, Румунією та Словаччиною.

Про це заявив в.о. заступника голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час засідання Проектної групи Україна - ЄС щодо імплементації Рамкової стратегії митного співробітництва Україна - ЄС, повідомляє прес-служба ДФС.

«На цей час спільний контроль здійснюється у 8 пунктах пропуску, розташованих на українсько-польській та українсько-молдовській ділянках державного кордону. Ми розраховуємо на запровадження спільного контролю ще у 8 пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною. Наразі відбуваються відповідні переговори з нашими партнерами з цих країн, вживаються заходи щодо створення та розвитку відповідної інфраструктури в пунктах пропуску», - сказав він.

Продан відмітив, що у 2016 році завдяки зусиллям зі спрощення та прискорення митних процедур досягнуті хороші результати: 96% декларацій подається в електронному вигляді; майже 90% товарів, які імпортуються в Україну, оформлено за 1 методом; декларації в режимі експорту оформлюються протягом 1 години, в режимі імпорту – 2 години 15 хв. Крім того, з 1 січня 2016 року видано 48 тисяч сертифікатів EUR.1

Під час зустрічі в рамках засідання Проектної групи Україна - ЄС щодо імплементації Рамкової стратегії митного співробітництва Україна - ЄС, сторони обговорили досягнення, проблемні питання та пріоритети співпраці. Зокрема, Продан наголосив на необхідності наближення української митниці до європейських стандартів та зміцнення діалогу із впровадження та імплементації в Україні митного законодавства ЄС.

«Вважаю, що оновлення Дорожньої карти з реалізації Рамкової стратегії створить передумови започаткування нових проектів у сфері спрощення та гармонізації митних процедур, покращення прикордонної інфраструктури та ефективній протидії митним правопорушенням», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-