Нардеп сказав, від чого залежатиме результат газових переговорів у Брюсселі

Нардеп сказав, від чого залежатиме результат газових переговорів у Брюсселі

Укрінформ
Результативність тристоронніх переговорів у Брюсселі щодо постачання та транзиту газу за участю України, Росії та ЄС залежатиме від того, якою буде ціна на російський газ.

Таку думку висловив у коментарі кореспондентові Укрінформу заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Я думаю, що все залежатиме від того, наскільки вдало будуть проведені переговори, наскільки вдалою буде ціна», - сказав він.

За його словами, Росія до останнього вважала, що вона й далі використовуватиме «газовий кийок» як важіль тиску на Україну. Водночас, за словами депутата, якщо Україна у переговорах перейде до економічної ціни на газ, а не політичної, то може бути «якийсь спільний інтерес».

«Хоча ми повинні розуміти, що сподіватися лише на дешеву ціну на російський газ - це нонсенс», - сказав він, додавши, що Україні необхідно шукати альтернативні джерела постачання газу.

При цьому Соболєв підкреслив, що Україна закуповувала і закуповує російський газ, тільки тепер - через посередників у Європі. 

Заступник голови фракції також зауважив, що завдяки газовій угоді 2009 року, за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, Україна може відстоювати свої інтереси у цій сфері як у Стокгольмському арбітражі, так і в інших міжнародних інституціях, оскільки в цій угоді містяться чітко визначені терміни, поняття.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в Брюсселі заплановані тристоронні газові переговори між Євросоюзом, Україною та Росією про умови постачання російського газу. Переговори очолить віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович, від України - міністр палива та енергетики Ігор Насалик, від Росії - міністр енергетики Олександр Новак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-