Ціни на нафту тримаються вище $50

Ціни на нафту тримаються вище $50

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні на торгах у п'ятницю, утримуючи зростання майже на 2 відсотки за підсумками попередньої сесії, завдяки оптимізму відносно того, що держави, які не входять в ОПЕК, підтримають рішення нафтокартеля скоротити видобуток.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,37 відсотка до $54,09 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися близько позначки $51,19, на 0,69 відсотка вище за попереднє закриття.

Організація країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) на саміті 30 листопада уперше з 2008 року домовилася про скорочення видобутку приблизно на 1,2 мільйона барелів за добу заради підвищення цін на сировину і відновлення балансу на світовому ринку.

Нафтокартель сподівається, що країни, які не входять до нього, скоротять видобуток на 600.000 барелів за добу. Росія раніше повідомила, що готова знизити виробництво приблизно на 300.000 барелів за добу в першому півріччі 2017 року.

"Держави, що не входять в ОПЕК, можуть погодитися скоротити виробництво, це реально, але швидкість цього зниження в цілому через складнощі видобутку нафти в Росії в силу технічних причин говорять про те, що реалізувати скорочення виробництва (країнами поза ОПЕК) на 600.000 барелів за добу в повному обсязі буде непросто", - сказали аналітики BMI Research.

Засідання країн клубу і держав, що не входять в нього, на якому їм належить остаточно погоджувати глобальну угоду про скорочення нафтовидобутку, відбудеться в суботу у Відні.

Президент Венесуели сказав напередодні, що домовився зі своїм іранським колегою Хасаном Рухані запропонувати главам держав ОПЕК і тим, що не входить у картель провести саміт у першому кварталі наступного року для вироблення стратегії розвитку нафтового ринку. 

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 53,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 53,95 долара за барель, що на 6 центів вище за рівень закриття торгів ($53,89).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-