Коболєв сказав, чого вимагатиме Нафтогаз на зустрічі в Брюсселі

Коболєв сказав, чого вимагатиме Нафтогаз на зустрічі в Брюсселі

Укрінформ
Українська сторона наполягає, що можливі домовленості про відновлення закупівлі російського газу у зимовий період повинні влаштовувати усі сторони та грунтуватися на підписанні додаткових угод до діючих контрактів.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв напередодні проведення тристоронніх переговорів з російською стороною за посередництва Єврокомісії, які пройдуть у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Метою завтрашніх дискусій є намагання досягти консенсусу з підписання нового тристороннього зимового пакету у форматі, якій ми мали у 2014 та 2015 роках", - розповів Коболєв.

Він висловив сподівання, що російська сторона погодиться на підписання додаткової угоди до чинного контракту.

Водночас голова "Нафтогазу" відзначив, що головною метою переговорів у п’ятницю є досягнення домовленостей про технічні умови постачання російського газу, включаючи визначення обсягів, від чого вже залежатиме ціна на енергоносій.

"Механізм зимового пакету є простим: ми робимо передплату на той обсяг, який потребуємо, а "Газпром" забезпечує постачання", - зазначив Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-