Зміни до Податкового кодексу пройшли перше читання

Зміни до Податкового кодексу пройшли перше читання

Укрінформ
Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За прийняття законопроекту №5368 проголосував 241 депутат з 332 присутніх у сесійній залі.

Законопроект спрямований на покращення інвестиційного клімату в Україні за рахунок спрощення податкової системи, підвищення прозорості та якості адміністрування податків, ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування, усунення неузгодженостей.

Документом пропонується внести ряд змін до Податкового кодексу України, якими передбачається адміністрування всіх баз даних Мінфіном чи ДП при Мінфіні; запровадження повноцінного електронного кабінету платника податків (доступ до всієї податкової інформації про платника, проведення звірки розрахунків з бюджетом, заповнення та подання податкової звітності, управління надміру сплаченими коштами, реєстрація податкових та акцизних накладних, інформування про перевірки та надання актів або довідок перевірок, листування з органом, який проводить контроль).

Передбачено також запровадження ведення єдиної бази індивідуальних податкових консультацій на веб-сайті ДФС.

Пропонується для визнання операцій контрольованими річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухобліку, збільшити з 50 до 150 млн грн. за податковий (звітний) рік, а обсяг господарських операцій платника податків з одним контрагентом, визначений за правилами бухобліку, збільшити з 5 до 10 млн грн. за податковий (звітний) рік.

Прийняття законопроекту необхідне для ухвалення Державного бюджету на 2017 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-