На Авдіївському коксохімзаводі намагаються запустити виробництво

На Авдіївському коксохімзаводі намагаються запустити виробництво

Укрінформ
На Авдіївському коксохімічному заводі, зупиненому вдень через припинення енергопостачання в результаті обстрілу, фахівці намагаються запустити виробництво і розпочати подачу тепла на місто Авдіївка.

Про це повідомив Генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) Муса Магомедов на своїй сторінці в Facebook.

«Вдень відключився останній ввод, що спричинило повну зупинку заводу, генерацію електроенергії і тепла. Після відновлення подачі електроенергії за єдиною з ліній розпочаті роботи по пуску заводу, тридцять хвилин тому проведено запуск газодувної машини номер 3, після чого розпочато розігрів першого з котлів, що виробляє пару для електрогенерації і технології, наступні два будуть запущені для теплогенерації з метою передачі тепла на місто», - написав гендиректор.

Він зазначив, що, «якщо не буде нових потрясінь», є шанс подати тепло в місто ближче до ранку, а видачу коксу планується почати не пізніше півночі.

Магомедов повідомив, що в Авдіївці чекають підтвердження Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) можливості провести завтра ремонтні роботи.

Він застеріг, що «за таких низьких температур всього одна ніч без подачі тепла може заморозити і місто, і завод».

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня о 4.45 в результаті обстрілу було знеструмлено Донецьку фільтрувальну станцію, в результаті чого припинено водопостачання Авдіївки і частково Донецька, Ясинуватої та кількох селищ.

Фото: facebook.com/musa.magomedov.311

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-