Українські виробники розкритикували заборону експорту курятини до ЄС

Українські виробники розкритикували заборону експорту курятини до ЄС

Укрінформ
В Асоціації виробників готового продовольства (UFEB) вважають, що заборона на експорт м’яса птиці з України до країн ЄС через спалах пташиного грипу в Херсонській області дає можливість Євросоюзу усунути серйозного конкурента.

На цьому наголошується в повідомленні асоціації, надісланому Укрінформу.

«Українська курятина успішно продається на ринку ЄС, а також освоює ті ринки, на яких реалізується європейська курятина: Ірак, Арабські Емірати, африканські країни. Таким чином, пташиний грип в Україні став можливістю для Євросоюзу усунути серйозного конкурента», - коментує голова Ради з питань експорту продовольства Богдан Шаповал, зауважуючи, що за тиждень, що минув з часу виявлення зараження пташиним грипом у Херсонській області, лише ЄС ввів обмеження на імпорт м'яса птиці з території України.

В асоціації виробників зазначили, що заборона на експорт м'яса птиці з України до країн ЄС стане ударом по українському птахівництву, адже у 2015 році лише на Нідерланди припало майже 17% поставок, а за 11 місяців 2016 року - 12%. Україна входить до десятка світових експортерів цієї продукції і є сильним конкурентом на європейському ринку.

Спалах пташиного грипу був зафіксований у Херсонській області (с. Новоолександрівка Каланчацького району) 30 листопада.

UFEB (Ukrainian Food Export Board) - асоціація виробників готового продовольства, що допомагає вітчизняним підприємствам харчової промисловості здобувати нові ринки збуту та закріплюватися на традиційних. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-