В ЄС пояснили свою позицію щодо мораторію на експорт лісу-кругляка

В ЄС пояснили свою позицію щодо мораторію на експорт лісу-кругляка

Укрінформ
У Представництві Євросоюзу в Україні заявили, що готові надати підтримку в бажанні українців захистити свої ліси, і підтримають збільшення штрафів за незаконну вирубку лісів.

У той же час, в ЄС зазначили, що введена заборона на експорт лісу-кругляка не запобіжить незаконну лісозаготівлю, і що він був введений в інтересах бізнес-груп.

"Політика ЄС та європейська інтеграція жодним чином не ведуть до вирубки лісів; навпаки, вони допомагають їй протидіяти. Якщо Україна захоче інтенсивніше захищати свої ліси - зокрема, унікальну біосферу Карпатських гір - в цих зусиллях ЄС підтримає її", - йдеться в повідомленні Представництва ЄС, яке опубліковано в Facebook.

У повідомленні говориться також, що нинішня заборона на експорт лісу-кругляка не є ефективною, а "служить потребам деяких зацікавлених груп у деревообробній промисловості".

В ЄС готові підтримати підвищення штрафів за незаконну вирубку лісів та заготівлю деревини, але вважають, що ця заборона суперечить міжнародним зобов'язанням України в рамках Світової організації торгівлі та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо: у вівторок, 28 листопада, профільний Комітет Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва підтримав збереження мораторію на експорт лісу-кругляка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-