Євро-Рейтинг: російські інвестиції в Україні за рік подвоїлися

Євро-Рейтинг: російські інвестиції в Україні за рік подвоїлися

Укрінформ
Частка Росії в іноземних інвестиціях в Україну збільшилася майже в два рази - з 5,9 до 10,2%, починаючи з 2015 року.

Про це повідомляє рейтингове агентство Євро-Рейтинг.

"Питома вага фінансового сектору за 2015 - 9 місяців 2016 р. виросла з 25% до 30%, а промислової сфери скоротилася з 32% до 29%. За цей же період частка Росії в іноземних інвестиціях збільшилася майже в два рази - з 5,9% до 10,2%. У Києві було зареєстровано 88% усіх іноземних інвестицій в Україну за 9 місяців 2016 р. (на початок 2015 р. - 53%)", - зазначають в агентстві.

У агентстві підкреслили, що вимоги регулятора з нарощування власного капіталу фінансових установ зумовили формування трьох тенденцій останніх років: лідерство фінансової сфери, як об'єкту іноземних інвестицій, підвищення ролі Російської Федерації, як одного з основних інвесторів в українську економіку, і концентрація іноземних інвестицій в Києві.

В той же час, за підсумками дев'яти місяців 2016 р., темпи зростання іноземних інвестицій істотно сповільнилися - до 150% до відповідного періоду минулого року, в порівнянні з 275% за підсумками півріччя.

"Головна причина: завершення докапіталізації банків-нерезидентів, яка сприяла збільшенню акціонерного капіталу нерезидентів упродовж останніх 12 місяців", - йдеться в повідомленні.

Одночасно, рейтингове агентство Євро-Рейтинг вважає, що зазначені вище тенденції у кінці 2016 - упродовж 2017 рр. не збережуться, оскільки на сьогодні усі великі банки-нерезиденти виконали вимоги регулятора. У третьому кварталі простежується поступове зростання іноземних інвестицій в регіональні економіки при одночасному скороченні кількості областей з негативним сальдо припливу і відпливу акціонерного капіталу нерезидентів.

У найближчі 12-15 місяців приріст ПІІ буде незначним, а в окремі квартали може навіть бути негативним.

"Україна залишається дуже ризиковим регіоном для іноземних інвесторів в силу політико-правової нестабільності, війни на сході країни і низьких темпів зростання економіки", - говориться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-