Профільний комітет Ради: на зміни до Податкового кодексу треба більше часу

Профільний комітет Ради: на зміни до Податкового кодексу треба більше часу

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна вважає, що на розгляд змін до Податкового кодексу потрібно виділити більше часу.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, інформує прес-служба БПП.

Зокрема, Южаніна зауважила, що протягом двох міжпленарних тижнів члени комітету працювали над законопроектами №5132 "Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році"; №5369 "Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення)" та №5368 "Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)".

"У вівторок ці законопроекти будуть стояти у порядку денному. Водночас до урядових законопроектів у депутатів виникла велика кількість додаткових пропозицій і зауважень. Всі вони опрацьовувалися протягом двох тижнів. Всі фракції брали участь, тому зауважень щодо вкрай необхідних змін, які не враховані, не може лунати. Все враховано з Міністерством фінансів, знайдено варіанти покриття розривів. Але на дані законопроекти у вівторок виділено досить мало часу. Ми просимо завчасно прийняти податкові зміни, щоб не "будоражити" бізнес і не створювати їм несприятливі умови", – сказала Южаніна.

Депутат також зауважила, що законопроекти великі, і пропозиції мають певний обсяг.

"Потрібно погодити в залі всі принципові пропозиції і зміни адміністрування, також змінні функцій контролюючих органів. Для того, щоб мати безапеляційний податковий кредит, треба ліквідувати механізми створення фіктивного податкового кредиту", - додала Южаніна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-