Курс євро різко впав до долара після італійського референдуму

Курс євро різко впав до долара після італійського референдуму

Укрінформ
Євро різко впав по відношенню до долара після оголошення попередніх підсумків референдуму в Італії.

Про це повідомляє ВВС.

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці визнав поразку на референдумі про парламентську реформу і заявив про свою відставку. Після цієї заяви падіння європейської валюти продовжилося. Деякий час курс євро становив 1,05 долара, опинившись на найнижчому з 2015 року рівні.

На думку аналітика на валютному ринку Кетлін Брукс, хоча ринки і демонструють нервозність у зв'язку з останніми новинами, мова поки не йде про "падіння в прірву".

"Або ринки стають несприйнятливі до політичних ризиків, або вони беруть до уваги, те що політична ситуація в Італії буде довгий час залишатися в підвішеному стані, навіть якщо президент не зможе сформувати уряд, у нього на це є 70 днів, і зараз здається, що часу ще досить багато", - резюмувала експерт.

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці пропонував урізати повноваження сенату, зокрема, позбавити його права виносити вотум недовіри уряду, скоротити кількість сенаторів з нинішніх 315 до 100 чоловік і скасувати їх виборність, а комплектувати верхню палату 74 главами регіональних адміністрацій, 21 мером великих міст і п'ятьма особами, які призначаються президентом республіки.

За його словами, це дозволило б заощадити до півмільярда євро на рік, прискорити процес прийняття законів і зробити більш стабільним політичне життя Італії, де з 1948 року змінилося близько 60 кабінетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-