Українська продукція отримає переваги під час держзакупівель — Гройсман

Українська продукція отримає переваги під час держзакупівель — Гройсман

Укрінформ
Уряд ініціюватиме зміни до законодавства, що передбачатимуть надання переваги українській продукції за однакових конкурентних умов під час здійснення державних закупівель. 

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час виступу перед трудовим колективом на ПАТ «АвтоКрАЗ» у м. Кременчук, повідомляє Урядовий портал.

«Ми зробимо у тому числі висновки в національному законодавстві. Ми вважаємо, що при усіх рівних умовах конкуретності українська продукція має отримати перевагу. Це там, де ми купляємо за державний кошт. Це означає, що якщо буде два автомобілі, у них буде приблизно однакова ціна і один буде «КрАЗ», має перемагати «КрАЗ», - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр зауважив, що перед урядом сьогодні стоїть завдання створити нормальні умови для розвитку власного виробництва та збільшення його обсягів.

«Нам треба збільшувати обсяги виробництва нашої власної продукції. Ми можемо побудувати літаки, трактори, вагони, багато інших речей можемо виробляти в країні. Я вважаю, що це гріх, коли ми не використовуємо власні можливості,  натомість підтримуємо економіки інших країн. Наше завдання - створити такі можливості, щоб у вас було зростання обсягів виробництва, кількості, якості продукції, і ви отримували відповідно і підвищення заробітної плати», - наголосив він.

«Наше з вами завдання – створити умови, щоб ми могли збільшувати обсяги вироблення власної продукції», - зауважив Гройсман.

Він наголосив, що Україна має розвивати ті можливості, якими володіє, і ті сфери, в яких є конкурентною, а також завойовувати нові ринки.

Він зауважив, що збільшення виробництва власної продукції є складнішим шляхом, що вимагає більше часу та важкої праці, але «тільки в цьому - запорука стабільності і успішності країни». Економічне зростання дозволить забезпечити достойну якість життя, наголосив Гройсман.

«На кредитах, на сторонній допомозі ми багато не проживемо. Нам потрібна державна політика, яка буде сприяти створенню нових робочих місць», - зауважив він.

«Національна економіка, робочі місця, якісний продукт і, як наслідок, буде успіх, який буде реінвестуватися в нормальну медицину, освіту, середовище, безпеку», - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-